Napisane przez  BW
16
Mar
2007

Receptura kulinarna

Konkurs na recepturę kulinarną organizowany przez Lokalną Organizację Turystyczną pod patronatem "Gazety Nałęczowskiej" zakończony.

   Lemieszka, lebioda, flaki z kaszą jaglaną, gryczaniec wojciechowski, kluski kartoflane, buraczarz, placki na blasze, schab pod beszamelem to tylko kilka z prawie 40 przepisów na rozmaite potrawy zgłoszonych na konkurs.


Pomysłodawcy konkursu, nadal zachęcają wszystkich chętnych do przysyłania (już poza konkursem) przepisów na stare, zapomniane potrawy regionalne.
   Wszystkie zgłoszone przepisy na potrawy "brzmią" apetycznie, jednak jurorzy oraz lokalni restauratorzy wyłonią zwycięzców dopiero podczas kameralnej prezentacji i degustacji konkursowych potraw - Festiwalu Dań Regionalnych (27.03.). Jednak to nie koniec wydobywania lokalnych smaków i przysmaków. Wraz z LOT czekamy na Państwa przepisy i opowieści o potrawach, smakach z dzieciństwa.

(BW)
(0 głosów)